tirsdag 28. juni 2011

Vi ønsker Teddy velkommen inn i flokken vår

 Søndag ettermiddag startet matmor ferie, og hva er vel bedre enn å hente en lite valp da?

Jeg har lenge tenkt på hund nr 2 da Heike nå har blitt over 2 år, og han har blitt en så rolig og snill hund, som ELSKER andre hunder. Jeg har sett på flere hunder, men de har liksom ikke falt helt i smak, inntil Teddy skulle ha ett nytt hjem. Han er en Cavalier King Charles Spaniel, han ble født 22 mars i år og er dermed 14 uker i dag. Familien som hadde han, kunne ikke ha han lengre på grunn av allergi. Og ettersom han ikke er eldre, kan han allikevel  bli den hunden vi ønsker han skal bli. For Heike er en perfekt læremester.
 Det er litt størrelsesforskjell på gutta mine da, Heike er nå en fullvoksen Golden, men en eller to kg for mye, og Teddy er ca halvparten av sin forventede voksenstørrelse.

I går var vi hos vetrinæren og fikk vaksine, samt markkur. I kveld skal vi til vår lokale hundeklubb ofr sosialisering. Teddy har ikke sett andre hunder siden han kom fra oppdretter 8 uker gammel, så han trenger å lære seg hundespråk sammen med andre jevngamle hunder. Heike er litt for snil og lar han drive på. Han sier ifra når det blir for ille, men han er nok mer tålmodig enn det matmor er!
 De to fant tonen umiddelbart. Vi har vært på besøk hos Teddy og familien hans to ganger før vi hentet han. Da var Teddy i ekstase over å se en annen hund. Heike syntes nok han var noe irriterende til tider. Men de fant fort tonen. Da vi hentet Teddy hjem, gikk Heike inn i storebror-rollen umiddelbart. Dette bidro til at Teddy ble tryggere. Han har heller ikke blitt luftet uten bånd. Her har vi gjerdet inn, så han kan gå løs og utforske verden på egen hånd, og som her, sammen med Heike.
 Heike er en formidabel storebror. Når valpen klynker, kommer han bort for å se hva som skjer. De hviler helt inntil hverandre og vi har gått noen småturer sammen. Jeg håper inderlig Teddy tar etter Heike i det meste, for da har jeg plutselig to flotte hunder;)
 Teddy er en nysgjerrig gutt som synes alt er spennende. Men han koser seg veldig bare ved å være sammen med oss. Nå i skrivende stund ligger han i senga si med tyggebein. (håper møblene får være i fred, da han sikkert klør i tennene. Han er i den rette alderen for tannfelling)
 Vi har tatt oss lov til litt kos. Heike ble med sin bestefar i skogen, så da vi ble igjen alene,  ble det en kosestund. Teddy er veldig, veldig glad i å ligge i fanget. Og han er en ordentlig kosegutt. Heike er ikke like lett å ha slik i fanget, så vi koser oss på gulvet sammen. Innimellom sitter han også på fanget, men det blir ikke mange timene. Han ser ikke ut til å like det noe særlig heller. Han liker seg ikke i sofaen heller. Og det er egentlig like greit.
 Teddy har funnet seg godt til rette i sitt nye hjem. Han går på den samme plassen for do-turen sin. Og (bank i bordet) kun èn dam inne foreløpig. Da var han for rask for matmor. Men slikt må man regne med!

Det er rart hvor fort man glemmer hvordan den voksne hunden man har, var som valp. Når jeg tenker meg om, var det mange tisseflekker inne i begynnelsen, og det var ett skopar og to skolebøker som ikke kunne brukes mer. Så da er ikke Teddy så aller værst. Selv om han allerede har en forkjærlighet for alt som er ulovlig.

Jeg har hatt han i 1.5 døgn, så jeg forventer ikke mye av han enda. Og jeg synes han er kjempe flink!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar