søndag 14. august 2011

Tur til Onsberget

 Dette er den flotteste plassen på jord. Dette er en "topp" i Onsaker, min hjembygd, som ligger 12 km unna Jevnaker.
Det er sikkert 5-6 år siden jeg var her oppe sist, så lørdag dro jeg med meg Tonje og de tre hundene hennes og mine to elsklinger og tok turen. Vi startet helt nede ved den åkeren man ser nederst i bildet. Vi gikk i ca 45 minutter opp, før en pause, og så gikk vi til topps! Der er det veldig bratt ned, og ikke minst høyt ned! Så for at hundene ikke skulle finne på å gå til kanten, holdt vi oss også unna den.
 Her speider Heike utover matmors favorittbygd. Fjorden dere ser er da selvfølgelig Randsfjorden.
 På toppen er det en merkelig stein. Hvordan den har havnet oppå der, er det ingen som vet, for det har aldri vært maskiner eller lignende som kan ha gjort det der  oppe. Det spørs om det er skogtrollet som har lagt den ifra seg slik.

Litt lengre nord ligger det fortsatt deler av et flyvrak fra andre verdenskrig. Min samboers bestemor sier hun husker hun så flyet da det styrtet i fjellet. Dette blir neste turmål. Det hadde vært interessant å se det før det blir borte. For to år siden var det skogbrann på dette stedet, og de tror det kan være deler av flyvraket som har selvantent seg.
 Her er Teddy og Tippi. Teddy var rask om å legge seg ned når vi hadde pauser. Det spørs om han synes turen var litt slitsom. Han sov godt etter ture, men alt i alt tror jeg hundene hadde en riktig så fin tur.

                                            Min vakre Heike som jeg er så fryktelig glad i!

 Teddy har nese for alt som er! Han finner det utroligste hjemme, og er det mat i nærheten, lukter han hva som helst!! Her er det en kongle som er god å smake litt på!!
 Imens lå Heike i lyngen og koste seg og slappet av! Livet er herlig dere!

 Her er en sliten og ikke minst svett matmor på toppen! Deilig å være fremme, men turen skal gjentas før det har gått 5-6 år! Det er i allefall sikkert! Ikke sant, Tonje?
Tonje synes nok denne steinen var fryktelig fin;) Takk for turen Tonje, Tippi, Truls, Tjorven, Heike og Teddy;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar