mandag 18. juli 2011

Oppdateringer fra oss

Nå har Teddy bodd hos oss i tre uker og en dag. Og jeg må si jeg er positivt overrasket over å se hvor bra det går med oss. Heike har blitt en stolt storebror, som passer på Teddy dersom han føler det er riktig. Vi hadde besøk av en hund på 6 måneder som var veldig interessert i Teddy, som var redd. Da gikk Heike imellom dem, og sa på sin måte at unghunden skulle holde seg unna lillebroren hans.

Vi har hatt ferie siden jeg hentet han, og han har allered blitt veldig avhengig av matmor og Heike. Jeg ser allerede utfordringen å begynne å jobbe igjen, og måtte reise fra dem i mange timer om dagen. Men vi skal forsøke at Teddy kan bli med matfar i maskinen hans. I allefall frem til han blir litt større. Han blir 4 måneder 22 juli, og jeg synes det er for tidlig å forlange at han skal holde seg en hel dag, og ikke minst være hjemme alene. Selv om Heike er der sammen med han, dreier det seg om mange timer. De har vært noen timer alene hjemme, men jeg ser jeg må begynne å trene mer på alenetid for gutta mine.

Ellers har vi vært på to valpetreff, men det virker ikke som at Teddy er så interessert i andre valper. Da vi har vært der, har han villet gått bort til de store hundene. Jeg vet ikke om det er fordi han er vant til å være sammen med en Golden og Bernere, men de små valpene på hans egen størrelse, var han absolutt ikke interessert i. Vi begynner på valpekurs i august, så jeg håper han blir litt mer selvsikker sammen med andre hunder da. For ellers synes jeg han er en langt mer selvsikker valp enn det Heike var. Han er mye mer modig og utforsker mer enn den Heike gjorde i den alderen. Men der har jeg erfart mye. De er to forskjellige individer, med egne følelser og behov.

Jeg merker jeg har glemt alt arbeidet det var da Heike var liten, men på en annen side, er de også veldig forskjellige. Heike har blitt en rolig, stødig og god gutt, han finner ikke på særlig med sprell. Men det er urettferdig for Teddy å sammenligne dem. Heike er over 2 år gammel, og jeg har gått mange kurs med han. Teddy er snart 4 måneder, har opplevd å bytte hjem, treffe hunder for første gang i en alder av 13 uker, og vi har ikke vært på kurs enda. Så jeg skal ta tiden til hjelp. For alt i alt er jeg VELDIG fornøyd med den nyankomne, og jeg blir glad av å se gleden de har av hverandre.

De leker sammen flere ganger om dagen. Heike tar så hensyn til den lille- selv om det ser litt røft ut, er Heike veldig forsiktig. Det er verre med den lille, som blir veldig ivrig når de leker.

Nå skal vi ut å gå tur. Dette er også noe jeg tok Teddy med på fra første stund. Vi har gradvis økt i lengden på turene siden han kom. Han ble ikke gått veldig mye med der han kom, så dette var nytt for han i en 13 ukers alder. Nå går de så fint sammen, og matmor har blitt flinkere til å gå med to hunder. Jeg har tvillingskobbel, men ser at nå som størrelsesforskjellen er så stor, blir det ikke helt riktig.
 "Onkel" Anders er med oss og går en del, så på den måten kan matmor få trent med Teddy. Han har allerede lært, "gå på siden" "over", "vente" så han er veldig flink, samt at han tisser når matmor ber han om det;)
Jeg ser han lærer veldig av Heike. Et tydelig eksempel på det er møtet med katten her i huset. Lucifer er blitt vant til å bo sammen med hunder, men han liker ikke andre hunder som er på besøk. Så jeg var spent på Teddys møte med Lucifer. Men Teddy så at Heike ikke jaget katten, så dermed får han gå i fred;)

Kommer med flere oppdateringer etter hvert. Matmor skal ikke på jobb før onsdag gudskjelov, så jeg har nesten en halv uke ferie til;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar